×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تاریخچه جشنواره

جشنواره پژوهشی همه ساله با هدف معرفی برگزیدگان عرصه علم، پژوهش، فناوری و نوآوری و نیز فراهم‌ سازی بستر لازم و گسترش فعالیت‌های علمی و پژوهشی برگزار می‌گردد.

بیست و پنجمین دوره جشنواره دانشگاه همزمان با هفته پژوهش برگزار خواهد شد، امیدواریم مانند سال های گذشته شاهد برگزاری پرشکوه آن باشیم.

بی‌تردید برجسته نمودن فعالیت‌های پژوهشی درسطح دانشگاه، معرفی و تقدیر از فناوران ، پژوهشگران برگزیده، پژوهش های در راستای جوانی جمعیت، مؤلفین و مترجمین آثار علمی و نمایش فعالیت پژوهشی واحدهای مختلف تابعه دانشگاه از جمله پارک علم و فناوری، مراکز تحقیقاتی، دانشکده‌ها و مراکز آموزشی درمانی، علاوه بر ایجاد یا افزایش انگیزه در بین محققین دانشگاه موجب آشنایی بهتر و بیشتر پژوهشگران با یکدیگر گردیده که خود می‌تواند زمینه ساز برقراری ارتباطات علمی و انجام فعالیت‌های مشترک در بین اعضاء هیأت علمی گردد. علاوه بر این برگزاری جشنواره پژوهشی دانشگاه فرصت مناسبی برای متولیان امر و محققین فراهم می‌آورد تا با طرح و بررسی مسائل و دیدگاه‌های مختلف مرتبط با تحقیق و پژوهش، در جهت برنامه‌ریزی و سوق دادن حرکت‌هایی که اهداف پژوهشی کاربردی کلان کشور را تحقق می‌بخشد به جلو رفته و با گام‌های مثبت و اساسی در جهت حل مشکلات جاری کشور قدم برداشته شود. شعار این جشنواره هوش مصنوعی در پژوهش و فناوری یک ضرورت بوده، لذا شناسایی و تجلیل از نام‌آوران و نخبگان عرصه پژوهش، کوچکترین قدمی است که می‌تواند در راستای تقویت چنین حرکتی می تواند برداشته شود و از این روست که معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه از سال 1379 هرسال اقدام به برگزاری این جشنواره همزمان با هفته پژوهش نموده است . جشنواره پژوهشی طی 24 دوره برگزاری فراز و نشیب‌های بسیاری را طی نموده است. در دوره‌های اول تا پنجم جشنواره، منتخبین تنها در سه عنوان پژوهشگر برتر، طرح برگزیده وکتاب برگزیده معرفی می‌شدند. در دوره‌های بعدی با بازنگری های انجام شده تعداد عناوین افزایش یافت. از دوره هشتم با تغییر آیین نامه انتخاب برترین‌های جشنواره، کمیته‌های علمی در زمینه های مختلف به طور متمرکز تشکیل و با برگزاری جلسات متعدد برگزیدگان را در زمینه‌های مختلف معرفی می‌نمایند: دانشکده و مرکز تحقیقات، مرکز توسعه بالینی، پژوهشگر هیأت علمی، کتاب، مجله، مخترع و دانشجو است. تغییرات مرتبط با بیست و پنجمین جشنواره، ضمن اصلاح مجدد آیین‌نامه انتخاب پژوهشگران منتخب، برای اولین بار برگزیدگان مرتبط با هوش مصنوعی در پژوهش و فناوری، در این جشنواره به منتخبین اضافه شد.

جشنواره پژوهشی دانشگاه در دوره پانزدهم به نام دانشمند ایرانی ابوریحان بیرونی نامگذاری گردید. بیرونی که علاوه بر نجوم، ریاضیات و فلسفه در داروشناسی نیز فعالیت‌های مهمی انجام داده است. در بسیاری از کشورها نام بیرونی را بر دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها و تالار کتابخانه ‌ها نهاده و لقب " استاد جاوید" به او داده‌اند.

 

تنظیمات قالب